Çift Başlıklı Led Ameliyathane Lambaları

Ameliyat lambası, cerrahi operasyonlar sırasında cerrahın çalışma alanını aydınlatmak için kullanılan özel bir ışık sistemidir. Bu lambalar, cerrahi ekiplerin operasyonu gerçekleştirdikleri bölgeyi yeterli ve doğru bir şekilde görmelerini sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Ameliyat lambaları, cerrahın keskin, net ve renklerin doğru bir şekilde görünmesini sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır. Bu lambalar genellikle ameliyathane tavanına monte edilir ve mobil modelleri de bulunmaktadır.

Ameliyat Lambası Çeşitleri:

LED Ameliyat Lambaları: Son yıllarda popüler olan LED ameliyat lambaları, enerji tasarrufu, uzun ömür ve yüksek renk doğruluğu gibi avantajlara sahiptir. Aynı zamanda, cerrahi alanı homojen bir şekilde aydınlatma yeteneği ile bilinir.

Halojen Ameliyat Lambaları: Uzun yıllardır kullanılan bir diğer tip ameliyat lambası olan halojen lambalar, güçlü bir ışık üretme kapasitesine sahiptir. Ancak, enerji tüketimleri yüksek olabilir ve LED lambaların avantajlarına göre daha kısa bir ömre sahiptirler.

Xenon Ameliyat Lambaları: Xenon lambaları, yüksek ışık yoğunluğu ve renk sıcaklığı kontrolü sağlayarak doğru renkleri görmeyi kolaylaştırır. Bu lambalar genellikle cerrahi girişimlerde kullanılır.

Fiber Optik Ameliyat Lambaları: Bu lambalar, fiberoptik teknolojisi kullanarak ışığı cerrahi alanın istenilen bölgelerine yönlendiren özel bir sistem içerir. Fiber optik lambalar, esneklik ve ışık yoğunluğu kontrolü sağlar.

Mobil Ameliyat Lambaları: Tavana monte edilmeyen, taşınabilir ameliyat lambalarıdır. Bu modeller, cerrahi ekiplerin lambayı istedikleri konuma yönlendirmelerini sağlar ve genellikle taşınabilir ameliyathane ünitelerinde kullanılır.

Çift Başlı Ameliyat Lambaları: İki ayrı başlık içeren özel lambalardır. Bu tasarım, cerrahi ekibin çalışma alanını daha homojen bir şekilde aydınlatmalarına olanak tanır.

- Yoğunluk : 1,50.000 + 1,50.000 Lüks ±%10

- Işık Alanının Boyutu : 12-30 cm

- Renk Sıcaklığı : 4000-5000 bin

- Renk Azaltma İndeksi : 93 RA

- LED Ömrü : >50000 Saat

- LED sayısı : 84+84

- Işık Çapı : 500 mm x 2

- Parlaklık kontrolü : Kapasitif Dokunmatik Panel

- Güç kaynağı : 220V/50Hz AC

- LED rengi : Beyaz & Sarı (Çift Renk)

- Odaklama : Ayarlanabilir

+90 312 338 90 00 /  +905427150689
- Ostim, Özankara San. Sit. 1434.Sk. No:29, 06378 İvedik Osb / Yenimahalle / Ankara
- info@anestek.com.tr